21 martie 2008

No country for old men, no country for good men

Inca un film sumbru, in care ni se spune (in stilul fratilor Coen, e-adevarat!) ca lumea nu mai poate fi salvata. Banii sunt sinonimi cu Diavolul, iar acesta arata, in versiune contemporana, exact ca personajul intruchipat de Javier Bardem.

Un fel de Pulp Fiction, dar mai pesimist (daca era posibil!) in privinta izbavirii oamenilor. Vanatoarea plina de suspans, care aduce parca a Apocalypto (r. Mel Gibson) vrea sa insemne totusi mai mult decat este. Fiorul metafizic nu te invaluie mai deloc. Eu una cred ca va ramane "An instant classic" doar pentru impatimitii thrillerului dupa reteta traditionala hollywoodiana.

In paranteza fie spus, m-au impresionat mai degraba ridurile cat se poate de "non-fiction" ale lui Tommy Lee Jones. Daca si la ei se vad, parca simtim mai dureros trecerea timpului.

Scenariul are la baza romanul scriitorului american Cormac McCarthy. Fratii Coen au fost probabil atrasi de felul imprevizibil in care evolueaza povestea, atribut cu care se pot lauda pentru toate filmele lor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

www.sgo.ro

transport marfa ieftin