15 iunie 2009

Changeling

Dezamagitoare presatatia vedetei rock a filmului american, Angelina Jolie. Un scenariu incredibil, care nu a putut ajunge la implinire, din pacate, in ciuda eforturilor vizibile ale divei. Clint Eastwood insa isi "face treaba" asa cum ne-a obisnuit, buna. :)

Filmul e o adaptare pentru marele ecran a un povesti adevarate care a tinut prima pagina a ziarelor in America anilor '30.

Dar daca nu ai sti ca-i istorie adevarata, ar parea incredibila. E o problema veche de mie de ani pe care am aflat-o in primul an de Litere, formulata de Aristotel - veridicitatea si nu adevarul sta in centrul unei opere, fie literara, fie cinematografica.

E nevorosimila pt ca-i cat se poate de reala... Cam asta zice si Eastwood in making of.

Sinopsis: In trecut, cuvantul "changeling" denumea copilul schimbat la nastere cu un altul. In filmul lui Eastwood, o mama este disperata cand fiul ei dispare de acasa. Dupa luni de zile, autoritatile dau de urma copilului, iar ziua cand acesta urmeaza sa se intoarca acasa este cea mai fericita din viata mamei. Numai ca pustiul care declara cu tarie ca e chiar fiul ei este de fapt un impostor, iar mama se va trezi intr-o batalie pe viata si pe moarta cu politia din Los Angeles.

Niciun comentariu: