15 iunie 2009

NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE

Future Shorts lansează în această vară primul maraton anual dedicat exclusiv scurtmetrajelor, NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE.

În România anului 2009, în care numărul cinematografelor „se ridică” la aproximativ 70, nu există niciun spaţiu în care publicul să poată urmări exclusiv scurtmetraje. Future Shorts România reprezintă, prin evenimentele sale lunare, una dintre alternativele aşteptate. NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE îşi propune să devină o sărbătoare anuală a cinefililor dornici să vadă cele mai noi filme scurte sau pelicule de colecţie recomandate de tineri cineaşti.

Pe 26 iunie, Future Shorts dă viaţă Teatrului de Vară din Herăstrău, proaspat renovat şi cu o capacitate de 2500 de locuri, cu o serie de filme excepţionale, atât din colecţia internaţională Future Shorts, cât şi din colecţiile festivalurilor Animest şi TIFF. De la lăsarea serii până în zorii zilei, pe ecranul gigantic al amfiteatrului vor putea fi văzute filme de ficţiune, animaţii recente şi pelicule clasice de referinţă.

Cei mai îndrăgiţi regizori români din noul val vin la Noaptea Lungă pentru a introduce scurtmetrajele lor favorite, din toate timpurile. Printre ei se numara Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu sau Radu Jude. Maria Dinulescu, una dintre cele mai de succes actriţe ale momentului, se va afla pe scena amfiteatrului în calitate de prezentatoare.

Muzica live şi zona Lounge cu răcoritoare şi gustări din apropierea Lacului Herăstrau întregesc atmosfera fresh&funk a primului eveniment din seria NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE.

Un comentariu:

valy spunea...

O seara frumoasa iti doresc!